Ako predať domáce zviera cez online bazár?
Ľudia sa často k svojmu domácemu zvieratku veľmi pripútajú. Keď sú ho z akéhokoľvek dôvodu nútení predať, je dôležité, aby našli správneho kupca. Prvým krokom v tomto procese je informovať ľudí o tom, že vaše zviera je na predaj. Mačičku či psíka chcú zvyčajne majitelia domácich miláčikov zadarmo darovať alebo predať. Kupujúci chcú zvieratko kúpiť, nejakým spôsobom vypátrať z útulkov či profesionálneho predaja z chovateľských staníc. Ako a kde vaše domáce zvieratko na predaj inzerovať? Na čo sa pri výbere z ponuky domácich miláčikov cez internet zamerať? Ako zistiť či majú zvieratká papiere a existujte teda garancia, že sú oficiálne evidované? Tu je niekoľko tipov.

Od kefy na česanie srsti až po príves na prepravu koňa
Na online bazári domácich zvierat nájdete nielen domácich maznáčikov pre potešenie, ale aj hospodárske zvieratá, ako napríklad kone, ovce, kozy, prasiatka či hydinu. Ak budete mať kúsok šťastia, výhodne nakúpite aj krmivá, chovateľské potreby či pomôcky na venčenie a výcvik.

Prečo inzerovať zvieratko na online bazári?
Pri predaji domácich zvierat to funguje podobne ako keby ste pridali inzerát do miestnych novín. Rozdiel je len v tom, že noviny nie sú miestne, ale celoslovenské a nie v tlačovej podobe, ale online. Vložte svoj inzerát na jeden z online bazárov, ktorý pomáha ľuďom pri kúpe a predaji domácich zvierat. Inzeráty na online bazároch fungujú oveľa účinnejšie ako keby ste zavesili inzerát na nástenku v ordinácii vášho veterinára.

Komu domáce zvieratko predať?
Pred predajom svojho domáceho zvieraťa potenciálnemu kupujúcemu nezabudnite zvážiť nasledujúce skutočnosti:

  • Je kupujúci pripravený na dlhodobý záväzok, ktorý si vlastníctvo domáceho
    zvieraťa vyžaduje? Niektoré zvieratá môžu žiť pomerne dlhý čas. Potenciálny majiteľ
    si musí uvedomiť, že sa bude musieť o zviera starať, kŕmiť ho, zabezpečovať mu
    domov aj lekársku starostlivosť.
  • Môže si kupujúci zviera dovoliť? (kŕmenie psa môže stáť aj viac ako 1 000 Eur
    ročne.)
  • Má kupujúci čas venovať zvieraťu potrebnú pozornosť? Nebude kupujúci veľa
    cestovať alebo pracovať? U psov, ktorí sú dlhodobo ponechaní sami, vznikajú
    problémy so správaním.

Prečo sa neodporúča predať domáceho miláčika do obchodu so zvieratami?
Ak patríte medzi zodpovedných chovateľov domácich zvierat, určite by ste nemali predávať svojho domáceho maznáčika do obchodov s domácimi zvieratami. Vy ako chovateľ by ste sa mali so svojimi kupujúcimi osobne stretnúť.

Je dovolené legálne predať domáce zvieratko na Facebooku?

Na Facebooku bol zakázaný predaj domácich zvierat už v roku 2017. No táto sociálna platforma začala s presadzovaním tejto praxe o nejaký čas neskôr.

Ako inzerovať domáce zvieratko na online bazári?
Ku inzerátu treba priložiť fotografiu a informácie o veku, pohlaví a plemene domáceho zvieratka. Niektorí kupujúci môžu byť zvedaví a pýtať sa, prečo chcete svoje zvieratko predať, či bolo kastrované, atď.

Nákup a predaj domácich zvierat je teraz vďaka online bazáru kupapredaj.sk veľmi jednoduchý. Stačí sa zaregistrovať na tejto webovej stránke a vybrať si domáce zviera, ktoré chcete kúpiť. Ak chcete domáceho miláčika predať, prihláste sa na webovú stránku a bezplatne uverejnite prvý inzerát. Ak na váš inzerát zareaguje nejaký kupujúci, hneď o tom dostanete avízo. Na tomto online bazári navyše nájdete aj veci, ktoré majitelia domácich zvieratiek už nepotrebujú. Jedná sa najmä o predmety súvisiace s tréningom domácich zvierat, ich starostlivosťou, či malé útulné úkryty pre domácich miláčikov.

Prihlásiť sa

Registrovať

Obnovenie hesla

Zadajte svoje používateľské meno alebo e-mailovú adresu, e-mailom dostanete odkaz na vytvorenie nového hesla.