Dá sa naozaj predať dom alebo byt zadarmo cez online bazár?

Ak chcete predať svoj dom alebo byt a obísť realitnú kanceláriu, zvyčajne „zavesíte“ inzerát na online bazár. Vďaka online bazárom s nehnuteľnosťami je kúpa a predaj domu alebo bytu oveľa jednoduchším procesom ako priamy predaj medzi kupujúcim a predávajúcim. Online bazáre s nehnuteľnosťami umožňujú ľuďom nájsť optimálny typ nehnuteľnosti veľmi rýchlo a bez zbytočných poplatkov. Chcete vedieť ako šikovne a rýchlo predať nehnuteľnosť cez online bazár na internete? Čítajte ďalej a dozviete sa viac!

Ako efektívne a rýchlo predať dom alebo byt cez online bazár?

Pripravte ho! Pripraviť dom alebo byt na predaj na online bazár s nehnuteľnosťami znamená zmodernizovať ho tak, aby sa čo najviac zapáčil potenciálnym kupujúcim. Ak predávate dom, treba vymaľovať steny, skrášliť záhradu a vstupnú časť. V prípade bytu nezabudnite okrem interiéru aj na úpravu balkónu či terasy.

Problémom je, že niektorí predávajúci ešte ani poriadne nedali dolu bielizeň zo šnúry dole, či neupravili interiér svojej nehnuteľnosti tak, aby vyzeral lákavo už na prvý pohľad. Namiesto toho sa len rýchlo snažia čo najrýchlejšie nafotiť nehnuteľnosť a zavesiť inzerát na internet. To je zásadná chyba. Dobrý dojem robíte len raz, tak si to touto unáhlenosťou nepokazte.

Stavte na homestaging a homelifting.

Tie razom zmenia váš byt či dom, ktorý chcete predať na nepoznanie. Poďme si to rozmeniť na drobné.

Homestaging:

Homestaging je technika prípravy nehnuteľnosti na predaj, ktorá má za cieľ zvýšiť jej atraktivitu pre potenciálnych kupcov a urýchliť jej predaj. Zahŕňa rôzne úpravy a dekorácie, ktoré zvýraznia prednosti nehnuteľnosti a vytvoria v nej príjemnú atmosféru.

Homelifting:

Homelifting je zameraný na modernizáciu a zútulnenie interiéru existujúceho obydlia. Cieľom je vylepšiť vzhľad a funkčnosť vášho domova bez nutnosti rozsiahlych a drahých rekonštrukcií. Napríklad, niekedy stačí vymeniť starý koberec za nový.

Kedy sa oplatí homestaging a kedy homelifting?

Homestaging:

  • Ak chcete predať vašu nehnuteľnosť rýchlo a za výhodnú cenu.
  • Ak je váš interiér zastaraný a neatraktívny pre potenciálnych kupcov.
  • Ak chcete zvýrazniť prednosti vašej nehnuteľnosti a odlíšiť ju od konkurencie.

Homelifting:

  • Ak chcete zútulniť a modernizovať váš interiér.
  • Ak chcete zvýšiť hodnotu vašej nehnuteľnosti.
  • Ak chcete zlepšiť funkčnosť a komfort vášho bývania.

Ako správne stanoviť cenu nehnuteľnosti? Prispôsobte ju trhu!

Je zásadný rozdiel medzi tým či predáte, alebo predávate. Aký je v tom aj praktický rozdiel? Predať znamená – takmer okamžitý predaj a predávať zas ponúkať váš dom či byt dlhý čas. Možno aj preto, že máte privysokú cenu, alebo ste podcenili iné faktory.

Dobré vedieť:

Správne nastavená cena je garanciou rýchleho predaja. Ak je predajná cena príliš vysoká, kupujúcich môžu odradiť. Ak je cena príliš nízka zaváňa to otáznikmi, či je daná nehnuteľnosť v dobrom technickom stave, alebo či nie sú problémom napríklad susedia.

Prečo zveriť predaj nehnuteľností odborníkom s online bazárom?

Odborníci na našom online inzertnom bazári disponujú odbornými znalosťami, ktoré vám pomôžu určiť reálnu cenu bytu alebo domu, ktorý chcete predať. Okrem toho vám pomôžu s tým, ako správne nehnuteľnosť nafotiť a v inzeráte atraktívne popísať.

Náš tip: ak máte na predaj lukratívnejší dom alebo byt, zvážte aj profesionálneho fotografa. Ten dokonale pozná dôležitosť interiéru a architektúry a ukáže ich na fotografiách. Dôležité je zachytenie fotografií so správnymi uhlami a osvetlením, aby interiér nehnuteľnosti vyzeral čo najlepšie.

Výsledkom bude správne vyhodnotená cena nehnuteľnosti a rýchly predaj bez vynaloženia zbytočných poplatkov za provízie realitným maklérom.

Výhody online inzercie nehnuteľností:

  • Uverejňovanie inzerátov a zoznam nehnuteľností online na bezplatných stránkach online bazárov s nehnuteľností nič nestojí.
  • Predávajúci aj kupujúci majú priamy prístup k informáciám o nehnuteľnosti. Nie je potrebné viacnásobné telefonovanie.
  • Zverejnenie nehnuteľnosti online cez bazár s nehnuteľnosťami nevyžaduje žiadneho realitného makléra ani realitnú kanceláriu.
  • Predaj nehnuteľností cez online bazár vám umožňuje nahrať obrázky vašej nehnuteľnosti. To pomáha prilákať viac a viac záujemcov o vašu nehnuteľnosť.
  • Inzeráty sú ľahko dostupné všetkým Slovákom aj zahraničným kupujúcim. Tí si tak vedia rýchlo pozrieť podrobnosti o vašej ponúkanej nehnuteľnosti.
  • Online bazáre ponúkajú rôzne možnosti filtrovania, aby ste mohli svoju nehnuteľnosť „zavesiť“ do správnej kategórie. Táto funkcia je zároveň prínosom aj pre kupujúcich – môžu tak filtrovať vyhľadávanie podľa toho, čo hľadajú, a podľa toho, akú nehnuteľnosť požadujú.

Prihlásiť sa

Registrovať

Obnovenie hesla

Zadajte svoje používateľské meno alebo e-mailovú adresu, e-mailom dostanete odkaz na vytvorenie nového hesla.